2016-12-16 Lezing over reis naar de Zuidpool door Jan Mackloet

Ongeveer 20 belangstellenden waren op vrijdag 17 december naar het clubhuis gekomen om de lezing van Jan Mackloet bij te wonen. Zij hoorden een interessant verslag van de reis die hij met zijn vrouw enkele jaren geleden hebben gemaakt.

Ze vlogen naar Buenos Aires, alwaar ze een paar dagen van deze mooie zeer Europees aandoende stad konden genieten. Van de wereldstad met 12 miljoen inwoners gingen ze naar de zuidelijkste stad ter wereld Ushuaia met ca. 50 duizend inwoners.

Vandaar vertrokken met een Russisch schip naar de Zuidpool. Er waren 48 passagiers aan boord, waaronder een twintigtal Nederlanders.

Jan had zijn laptop meegenomen waarmee hij kaartjes en schitterende foto's liet zien. Of er leden zijn die nu gaan sparen voor een dergelijke reis, is niet bekend maar het me niet verbazen.

Voor de sfeer heb ik twee plaatjes van de Zuidpool toegevoegd, het zijn geen foto's van Jan Mackloet.

Dick van Oortmerssen

2016-09-17 Jaarlijkse BBQ

Extra foto's toegevoegd!! Hans Dekkers heeft nog een paar leuke foto's gemaakt vanuit zijn dakraam. Kijk bij de laatste pagina's van het foto overzicht.

Wederom heeft Koos Louws weer een leuke fotoreportage gemaakt van onze jaarlijkse BBQ. Dit keer konden we gezellig voor het clubhuis zitten. Het leek erop dat iedereen goed bezig was geweest, want er werd smakelijk gegeten. Het was weer een heel gezellige en geslaagde avond.

2016-06-11 Excursie naar 'A Seal' te Stellendam

De meeste deelnemers waren met de auto naar Stellendam gekomen. Het had weinig zin om op een regenachtige zaterdag met nauwelijks wind naar Stellendam te motoren en dan ook weer terug. De rondleiding die John voor ons had geregeld begon om 13:00 uur. In een uurtje werd ons veel verteld over de opvang van zeehondjes in de Hollands-Zeeuwse Delta. Wie geïnteresseerd is, kan ik van harte aanbevelen zelf een bezoekje te brengen aan het zeehondencentrum in Stellendam.

En nog veel meer mooie foto's gemaakt door Koos Louws

2016-05-14 Pinkstertocht 2016

Met negen schepen gingen de deelnemers naar Dordrecht en Strijen-Sas. In Dordrecht werd overnacht in de gezellige Wijnhaven, dat is om het Groothoofd naar binnen. Zowel in Dordrecht als in Strijen-Sas werd op de wal gedineerd. Hieronder enkele foto's van deze pinksterdiners.

2016-04-22 Gezellige reünie steigertocht 2015

De beamer en het projectiescherm stonden al startklaar toen ik binnenkwam. De meeste deelnemers aan de steigertocht 2015 waren aanwezig. Door de filmbeelden die door Arno waren gemaakt kon een herbeleving plaatsvinden.

Na de film werd het poppenkastverhaal over de dappere Engelandvaarders nog eens dunnetjes over gedaan. Het was wel jammer dat Popeye er niet bij kon zijn om het te presenteren. Die taak heeft Arno de Jong toen maar op zich genomen.

Hieronder een programmaoverzicht voor de aanstaande tocht en een serie foto's, deels shots van het projectiescherm van de film, die ik op de reünie heb genomen.

Dick van Oortmerssen

Van Puizeschieters, Schuferluten & Dikke Nekken

Toer- en prestatietocht naar Oostende

3 mei 's avonds naar de Volkeraksluis, scutten en overnachten

4 mei 's ochtends vroeg vertrek naar Vlissingen (40 mijl)

5 mei om vijf uur 's ochtends vertrek naar Oostende (28 mijl), 's avonds diner met alle        opvarenden

6 mei verblijf in Oostende, 's avonds steigerbuffet met gerechten van deelnemers

7 mei 11:00 uur vertrek naar Roompot (40 mijl) 's avonds drijverij met restjesmenu en scheepsborrel

8 mei Homeportrace voor de snelheidsmaniakken

2016-02-20 Aankodiging van de zesde Steigertocht

Deelnemers kunnen zich inschrijven via steigertocht@gmail.com

Programma Steigertocht 2016
Lees alles over de zesde steigertocht en schrijf u in.
2016 Steigertocht - aankondiging.pdf (419.58KB)
Programma Steigertocht 2016
Lees alles over de zesde steigertocht en schrijf u in.
2016 Steigertocht - aankondiging.pdf (419.58KB)

2016-01-30 Poters eten met vijftig personen

Het clubhuis was vol, alle zitplaasten waren wel zo'n beetje bezet. Een goede gelegenheid om weer eens bij te praten onder het genot van een uitstekende maaltijd die bereid werd door onze keukenprinsen John van Balen en Mart Verbeek.