2015-09-28 Vandaag is het informatiebord vernieuwd

Het bord met verouderde gegevens is vandaag door middel van een sticker van 100x80 cm van een update voorzien.

2015-09-12 Grote opruiming op het terrein van WSV Het Havenhoofd

Op een zaterdagochtend hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester flink huisgehouden op het jollenveld. Twee verwaarloosde wrakken zijn met mast en al op een aanhanger geladen en naar de stort gebracht. Daarbij zijn ook nog eens twee en een halve surfplank verwijderd en heel veel losse rommel.

Op de ALV van 13 november zal het bestuur een nieuw huishoudelijk reglement presenteren waarin reeds geldende regels en enkele nieuwe duidelijk zwart op wit zullen staan.

Het is jammer dat veel van de bootjes niet of nauwelijks gebruikt worden en dat nogal wat eigenaren zich amper om hun bezit bekommeren. Het jollenveld is niet louter en alleen een botenstalling en het moet zeker geen botenkerkhof worden. We zullen proberen het terrein zo schoon en ordelijk als maar mogelijk is te houden.

Met ingang van 2016 krijgen alleen nog maar betalende leden toegang, nu zijn er nog boten waarvan de eigenaren niet bekend zijn en die ook niet betalen voor hun plek.

Zie onderstaande foto's voor een beeld van de opruimactie.

2015-09-10 Onkruid verwijderd, verwaarloosde en verweesde bootjes en nieuwe tekst                            voor informatiebord

Langzamerhand begint er een beetje orde op het terrein te komen. Het voortwoekerende onkruid is verwijderd. Vanaf nu zal dat enkele malen per jaar worden bijgehouden.

Twee zwaar verwaarloosde bootjes van wie de eigenaar niet bekend is, zullen zaterdag 12 september van het terrein worden afgevoerd.

Van twee andere boten weten we nog steeds niet wie de eigenaar is. Het betreft een Splash en een visbootje met de naam Mea Petrus. Als het terrein per 1 januari een nieuw slot krijgt, zullen we misschien te weten komen van die bootjes zijn.

Binnenkort zal er een nieuw informatiebord bevestigd worden, zodat het havenkantoor niet langer zal worden benaderd met vragen over het terrein.

De twee eerste foto's tonen de bootjes die zullen worden verwijderd. Andere foto's laten zien dat nogal wat boot eigenaren hun bezit verwaarlozen. WSV Het Havenhoofd zou dat graag anders zien.

Om onduidelijke toestanden in de toekomst te voorkomen zal de ledenadministratie nauwkeurig worden bijgehouden. Met ingang van 2016 krijgt de poort een nieuw slot waarvan de sleutel niet vrijelijk te kopiëren is en op de ALV van 13 november zal het bestuur de leden een nieuw huishoudelijk reglement voorleggen.

2015-07-25 Stormschade en nog steeds onbekende bootjes op het jollenveld

Op zaterdag 25 juli heeft een zomerstorm schade veroorzaakt op het jollenveld. Een FJ met de naam Snoopy  (op de spiegel) is van zijn trailer gewaaid en heeft de rubberboot van Leonard Vijhuizen beschadigd. Aan de andere kant van het terrein is het dekzeiltje van de ons onbekende visboot met de naam Mea Petrus aan flarden gescheurd. Het bestuur wil heel graag weten wie de eigenaar van de Mea Petrus is. Meld het ons, als u de eigenaar bent of als u weet wie de eigenaar is. We willen ook weten van wie de Splash (blauw/wit) met op de spiegel een sticker van WSV Binnenmaas met daarop de naam van Dave van Nederpelt geschreven, is. We weten inmiddels dat de vader van Dave van Nederpelt het bootje vier jaar geleden aan iemand uit Middelharnis heeft verkocht.

Zie onderstaande foto's:

Dick van Oortmerssen, secretaris

tel. 0187 4899230187 489923

2015-07-10 Mystery guests op het terrein van WSV Het Havenhoofd?

Na een grondig onderzoek is er nu een redelijk opgeschoonde ledenlijst. Onderstaande foto's tonen boten van wie het bestuur de eigenaren niet kent. Twee ervan zijn zo zwaar verwaarloosd, dat we ze binnenkort van ons terrein zullen verwijderen. Van de drie nog bruikbare boten zouden we graag willen weten wie de eigenaren zijn.

Als u uw boot hier herkent, meld u zich dan. Kent u de eigenaar van één of meer van die boten, meld het ons.

Dick van Oortmerssen, secretaris

Telefoon: 0187 4899230187 489923

E-mail: secretaris@watersportverenigingflacquee.nl

2015-06-13 Het nieuwe logo van WSV Het Havenhoofd

Het logo dat we vanaf nu zullen gebruiken voor WSV Het Havenhoofd is ontworpen door Anouska Stoutjesdijk-Tol.

2015-06-01 MD 10 op terrein van WSV Het havenhoofd

Ons jollenveldje zal tijdelijk plaats bieden aan de MD 10. De romp van deze oude beugsloep moet goed onder handen genomen worden, voordat het schip een plaats zal krijgen op de Menheerse Werf.

Het kraantje zal van het terrein verwijderd worden en met een grote kraan zal met één machtige zwaai de MD 10 vanuit het water op het veldje geplaatst worden.

Tijdens het stralen van de romp zullen een vloeistofdichte bodem en een stofdichte tent voorkomen dat het terrein en de bootjes die daar geplaatst zijn schade oplopen of vuil worden.

Er zal net genoeg ruimte blijven om de trailers met bootjes schuin naast de MD 10 te plaatsen, de catamaran moet dan bij de poort in het hek staan.

De hele operatie zal ongeveer 6 weken gaan duren.

Siuatie schets van MD 10 op jollenveld
Klik op bijgevoegd Powerpointdocument voor de afbeelding
Jollenveld - MD 10.ppt (4.04MB)
Siuatie schets van MD 10 op jollenveld