2016-04-12 Trailerhelling op het havenhoofd behoeft enig onderhoud

Op onderstaande foto's is te zien dat de trailerhelling wel een opknapbeurt kan gebruiken. Het vlotje is van WSV Het Havenhoofd. Het zal binnenkort worden verwijderd voor inspectie. Misschien is het nog de moeite waard het te herstellen, misschien ook niet. De opstapbalk en de palen zijn van de gemeente Goeree-Overflakkee. Die zou daar dus het herstelwerk moeten doen.

De helling is populair bij velen, voor een belangrijk deel niet woonachtig op het eiland. Het zou mooi zijn als de gemeente kans zou zien het ongebreidelde en gratis gebruik van de helling om te zetten in een gereguleerd en betaald gebruik.

Naast het mobiele toilethokje staat een vuilnisbak. Kennelijk is dat te weinig want we treffen heel vaak afval (papier, karton, pizzadozen, blikjes en flessen) in het gras langs de parkeerplaats aan. Er wordt zelfs af en toe grof afval gedumpt. Gelukkig hebben we nog geen chemisch afval van een drugslaboratorium aangetroffen.

2016-02-09 Container met gereedschap en oude kraan van terrein verwijderd

WSV Het Havenhoofd is de stichting Behoud Beugsloep MD 10 erkentelijk voor het verwijderen van twee volumineuze bezittingen. In een oude 20-voets zeecontainer was gereedschap opgeslagen dat gebruik zou kunnen worden bij de restauratie van de beugsloep MD 10, de Johanna Hendrika. De oude mobiele kraan zou eventueel ook nog goede diensten hebben kunnen bewijzen, ware het niet dat die kraan toch eigenlijk niet meer in bedrijf gesteld kon worden zonder waanzinnig hoge kosten. Het terreintje dat WSV Het Havenhoofd van de gemeente Goeree-Overflakkee huurt is nu helemaal opgeruimd. Er is nu voldoende plaats voor de stalling van kleine boten.

De MD 10 is op 10 februari van de laad- en loswal te Middelharnis overgebracht naar het terrein van de firma Senalco te Middelharnis, alwaar noodzakelijke werkzaamhedeen aan de romp zullen worden uitgevoerd. ( zie de foto's op de pagina Regionieuws)

Na de tegenslag bij het lichten in het najaar van 2015 zal de voorbereiding van de plaatsing op de Menheerse Werf hopelijk volgens plan verlopen.

2016-01-02 Nieuw slot in de poort

Omdat we vanaf 1 januari precies willen weten wie de betalende leden van WSV Het Havenhoofd zijn en wie dus toegang heeft tot het terrein, is er op zaterdag 2 januari een nieuw slot in de poort gezet. Zodra leden de rekening voor 2016 hebben voldaan, kunnen zij een sleutel ophalen bij de secretaris.