BLOKARTEN OUDDORP

Op zaterdag middag 15.00 uur kwamen wat jongens en meisjes bij elkaar op het strand halverwege de Brouwersdam. Het waren leden van de W.V. Flacquee  die dachten dat ze  weer in hun jongen jaren waren en lekker wat lol gingen maken.

Ontvangst met koffie en bolus bij; beware beach.

Zeilen konden we al maar nu eens niet op het Haringvliet of op zee maar op de rand daarvan maar dan op het zand en dat is toch wel wat anders.

Het duurde even voordat we op gang kwamen, helmen, brillen en handschoen passen  en instructie op het strand. Een wat afwachtende houding want zeilen zonder water is ons wat vreemd. Maar al gouw kregen we de smaak te pakken .

Het ging hard, heel hard, Niek haalde de 26.6 kts (50 km per uur). Er vielen wat karretjes om en een overleefde de strijd niet. Het weer kon niet beter .

Het was tussen de buien door perfect weer met ruim voldoende wind. Niet alleen wij vlogen over het strand maar de tijd vloog ook en we moesten opschieten.

De jaarlijkse B.B.Q. stond op ons te wachten in het clubhuis, wat goed uit kwam want we hadden best trek gekregen.

Wat mij betreft was het leuk treffen met elkaar op het strand.

Tabee Aad.

MUSICA NAUTICA; GEZELLIGHEID AAN DE HAVEN

Op donderdag 18 juli hielden Sempre Cresendo uit Middelharnis en de Sir Oliversband uit Den Bommel een een concert aan de haven van Middelharnis. Bekijk hieronder de foto's van die avond.

Watersportvereniging Flacquee dankt alle vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

(Foto's; Bert Spits en WV Flacquee)

DRUK BEZOCHTE KINDERWATERSPEELDAG

Afgelopen zaterdag, 29 juni, vond de derde Kinderwaterspeeldag plaats.

In samenwerking met Hart van Goeree-Overflakkee deden ruim 300 kinderen mee aan deze dag. In een zonovergoten havenkom zwommen en speelden de kinderen alsof het een lieve lust was.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de dag die werd afgesloten met een schuimparty.

Namens Hart van Goeree-Overflakkee en de vereniging willen we de vrijwilligers van onze vereniging hartelijk bedanken voor hun inzet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

8-9-10 juni 2019 Pinkstertocht viel niet in het water

Ondanks de slechte weersvooruitzichten is de Pinkstertocht niet in het water gevallen. Op zaterdag vertrok men naar Steenbergen waar s'avonds al van een heerlijke maaltijd werd genoten. Kijk hieronder naar de foto's en een mooi filmpje van de aankomst van de Marretje.

• DJI_0395
  • WhatsApp Image 2019-06-10 at 21.25.04(1)
  • DJI_0374
  • WhatsApp Image 2019-06-10 at 21.25.48(1)
  • WhatsApp Image 2019-06-10 at 21.25.04

2019-02-09 Zuidpoolexpeditie Scott, filmavond verzorgd door Scladis en Flash

2019-01-26 Poters en pudding, o ja en ook soep

Het was lekker druk in ons clubhuis. Alle tafels en de gehele bar waren bezet. Zo hoort het! De soep ging vooraf, toen de poters, die waren fameus en tot slot nog het uitgebreide puddingbuffet. Dit alles bereid door de onvolprezenkeukenploeg John en Mart. Barvrouw Corrie moest ook flink aanpoten. Dank ook aan iedereen die heeft geholpen met het serveren van de gerechten en later met het ophalen van de lege borden.

2019-01-12 Nieuwjaarsreceptie

Hieronder een kleine reeks foto's van de nieuwjaarreceptie van dit jaar. De sfeer was uitstekend. In zijn openingsrede riep de voorzitter wel op om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst voldoende leden blijven houden. We hebben een mooi en intiem clubhuisje en een prettige haven.