EINDE ZEILSEIZOEN

Zo het zeil seizoen 2019 zit er op. Ik kijk terug op een paar mooie wedstrijden en gezellige avonden. Tijdens ons jaarlijks Captain's Diner is de uitslag bekend gemaakt van de all-over-ranking met daarbij de prijs uitreiking.

De uitslag luidde als volgt;

1 Eric van Straten.

2 Bas Driece.

3 Kees van Vliet.

4 Arno de Jong.

5 Johan van Paasse.

6 Sybrand van Eck.

7 Niek Vis.

8 Mette Penninga.

9 Hans Cox.

10 John , Corien,Tinus van Balen

10 Erik Jacobi.

10 Corné Peeman.

13 Nick Hobbel.

13 Ron Vijfhuizen.

13 Johan van Waardenburg.

16 Cor van Helden.

16 Krijn Kolen.

18 Jos de Beer.

Volgend jaar hebben we eerst weer een avond om bij te praten en het hebben over hoe en wat te doen voor de nieuwe wedstrijden.

De planning is om naast de drie bestaande wedstrijden nog twee wedstrijden te organiseren. Een rondje Tiengemeten en een nachtwedstrijd.

Ik dank een ieder voor zijn  medewerking en zie jullie heel graag weer terug aan de startlijn, aan de bar bij de Kerstborrel, op de clubavonden of aan de haven natuurlijk.

Tabee Aad

VERRASSENDE WINNAAR MOSSELRACE 2019

De mossel race van zaterdag 19-09-2019 is gevaren. De wedstrijden van 2019 zijn daardoor gestreden.

De uitslag van de mossel race 2019 is.

1    Arno de Jong

2    Kees van Vliet.

3    Mette Penninga.

4    Eric van Straten.

5    Corien van Balen met Pa Tinus .

6    Ron Vijfhuizen.

7    Krijn Kolen .

8    Sijbrand van Eck.

9    Bas Driesse.

10  Sander Rottier     NG.

11  Cor van Helden    NG

De mossel race was deze keer met start en finish voor het strandje van t'Hoad. Het was allemaal te zien van af het havenhoofd met de startlijn tussen Catootje en boei (skippy).

Het heeft mooie foto"s en video beelden op geleverd. 'Persfotograaf' Jos De Beer en drone-piloot Mart Verbeek zijn daar verantwoordelijk voor. Wat betreft de wedstrijdleiding voor herhaling vatbaar.

Er stond een een lekker windje, een goed vijfje waar de zeilers wel wat mee konden. Voor het strandje had het startschip gelukkig een wat rustiger plekje gevonden met een achteranker en 15 meter ketting.

Het was spannend en de schepen lagen op een paar koplopers na dicht bij elkaar. Een echte wedstrijd en dat bleek zeker na de rating-berekening.

Het was een mooi gezicht jullie om de Oosthavendam aan zien komen richting de finishlijn. Gelukkig zaten de voorspellingen er naast waardoor het de hele dag droog is gebleven.

Tijdens onze mossel avond, die druk bezocht was, zijn de prijzen uitgereikt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHILIRACE 2019

De meeste zeilers kozen op 6 juli voor het rondje Bliek met de start om 13 uur. Zo gezegd zo gedaan. Aan wind was deze keer geen gebrek met uitschieters tot een goede 5, later nam de wind af tot een 2.

Johan v Paasse voer met de Deborah samen met Frans Buijze. Cor v Helden was weer van de partij en een nieuwe boot met Nick Hobbel.

Het was fijne zeil middag en in de avond prijsuitreiking en lekker Chili eten.

Uitslag;

1 Kees van Vliet.
2 Eric van Straaten.
3 Bas Driece.
4 Johan van Paasse en Frans Buijze.
5 Erik Jacobi.
6 Nick Hobbel.
7 Cor van Helden.

Tabee Aad.

SNERTRACE 2019

Zondag ochtend kwart voor 7 zit ik beneden aan bureau PC koffie geen kater.

Niet omdat ik zie dat Duncan Laurence het songfestival gewonnen heeft maar met een fijn gevoel over gehouden aan een mooie zeildag.

Het begon al op vrijdagavond, de start van ons zeilseizoen.

De “zeilclub” kwam bij een in ons clubhuis om het eens te hebben over hoe we dit zeiljaar voor ons zien en hoe we de volgende dag onze eerste race, de snertrace, gaan houden.

Het is natuurlijk fijn als alles is geregeld starten ,varen, in de avond lekker snert eten en dan de prijs uitreiking, biertje er bij en dan naar huis maar, maar het liep anders.

Vrijdag kon een ieder zijn ideeën in brengen zodat we al gauw tot inzicht kwamen dat een wedstrijd rond het nieuwe eilandje Bliek niet zou lukken in verband met de geringe wind, ten hoogste een 2.

Er werd besloten om een kleiner driehoekje te gaan varen dat met weinig wind en meer overzicht beter zou zijn .

Op vrijdag werd er nog ingeschreven, Frank Seuren met Styx en zelfs zaterdag ochtend, toen we door het havenkanaal voeren, zagen we nog net de Escape van Johan Waardenburg in het water plonzen. Hij kon nog net mee.

Door de toenemende wind werd besloten halverwege de wedstrijd om niet één maar twee keer het rondje te varen, wat er voor zorgde dat we een wedstrijd kregen met deels weinig en deels veel wind.

Er  is goed en snel gevaren en de verrassende de tijden lagen dicht bij elkaar.

Een gezellige avond volgde met na kletsen bessen lekker snert eten met ijs toe en prijs uitrijking.

Ik heb een fijne dag (weekend) gehad, met dank aan Sjaak van Rossum.

Met dank voor jullie medewerking en inzet.

Tabee Gr Aad v Schaik.

E-mailen