CHILIRACE 2019

De meeste zeilers kozen op 6 juli voor het rondje Bliek met de start om 13 uur. Zo gezegd zo gedaan. Aan wind was deze keer geen gebrek met uitschieters tot een goede 5, later nam de wind af tot een 2.

Johan v Paasse voer met de Deborah samen met Frans Buijze. Cor v Helden was weer van de partij en een nieuwe boot met Nick Hobbel.

Het was fijne zeil middag en in de avond prijsuitreiking en lekker Chili eten.

Uitslag;
1 Kees van Vliet.
2 Eric van Straaten.
3 Bas Driece.
4 Johan van Paasse en Frans Buijze.
5 Erik Jacobi.
6 Nick Hobbel.
7 Cor van Helden.

Tabee Aad.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SNERTRACE 2019

Zondag ochtend kwart voor 7 zit ik beneden aan bureau PC koffie geen kater.

Niet omdat ik zie dat Duncan Laurence het songfestival gewonnen heeft maar met een fijn gevoel over gehouden aan een mooie zeildag.

Het begon al op vrijdagavond, de start van ons zeilseizoen.

De “zeilclub” kwam bij een in ons clubhuis om het eens te hebben over hoe we dit zeiljaar voor ons zien en hoe we de volgende dag onze eerste race, de snertrace, gaan houden.

Het is natuurlijk fijn als alles is geregeld starten ,varen, in de avond lekker snert eten en dan de prijs uitreiking, biertje er bij en dan naar huis maar, maar het liep anders.

Vrijdag kon een ieder zijn ideeën in brengen zodat we al gauw tot inzicht kwamen dat een wedstrijd rond het nieuwe eilandje Bliek niet zou lukken in verband met de geringe wind, ten hoogste een 2.

Er werd besloten om een kleiner driehoekje te gaan varen dat met weinig wind en meer overzicht beter zou zijn .

Op vrijdag werd er nog ingeschreven, Frank Seuren met Styx en zelfs zaterdag ochtend, toen we door het havenkanaal voeren, zagen we nog net de Escape van Johan Waardenburg in het water plonzen. Hij kon nog net mee.

Door de toenemende wind werd besloten halverwege de wedstrijd om niet één maar twee keer het rondje te varen, wat er voor zorgde dat we een wedstrijd kregen met deels weinig en deels veel wind.

Er  is goed en snel gevaren en de verrassende de tijden lagen dicht bij elkaar.

Een gezellige avond volgde met na kletsen bessen lekker snert eten met ijs toe en prijs uitrijking.

Ik heb een fijne dag (weekend) gehad, met dank aan Sjaak van Rossum.

Met dank voor jullie medewerking en inzet.

Tabee Gr Aad v Schaik.